Kampestensmur i sirligt forbandt, intet mindre end et mesterværk!
Ved Annebjerg, lidt syd for Nykøbing Sjælland og tæt på Isefjorden ligger der en helt fantastisk Hovedgård, eller måske nærmerer borg.
Den er  opført i midten
 af nittenhundrede halvtredserne
 ud fra, efter min menning,
 nogle af de ypperligeste byggemetoder
og sikkert til en pris som jeg ikke vil vide af. Men nej hvor ser det rasende godt ud. Her på billedet er det facaden som er opført i kampesten, og sat i en eventyrlig blanding af kvader og kyklop. Sirligt forbundet med smalle fuger vidner om et kæmpe tilpasnings arbejde.
Kvaderforbandt på Hempels”slot” i Annebjerg stræde.

Lidt til venstre er garagen og på den del af muren er kampestenene sat mere konsekvent i kvader forbandt. Læg mærke til de 3 sorte sten over porten. Det er så klassisk, gennemført og elegant en byggestil som helt sikkert er 100% langtidsholdbart! Det er bygget for at holde, modsat det  kortidsholdbare byggeri der ofte opføres i elendige byggematerialer og præger vores byer og landskab i en kedelig og kønsløs retning.

Kyklopforbandt ved Anneberg cafe og restaurent.
Ikke langt derfra , faktisk bare skråt overfor, ligger Anneberg Samlingerne som rummer Hempel Glasmuseum og Anneberg Cafe & Restaurent.  En arketektonisk perle fra starten af nittehundredetredserne og tegnet af  arkitekten A.P. Birkedal. Også her finder man en så gennemført bygning. Den høje sokkel der følger skråningen  er sat i smukkeste kyklop forbandt i god nordisk granit. Derover er bygningen opført i rød tegl og hvor murstenene er sat i Kochs forbandt.
Det er absolut et besøg værd, et spændende glasmuseum, en fremragende restaurent i de smukkeste omgivelser med view ud over Isefjorden.  Og i bare gå afstand ligger Odsherreds Kulturhistoriske Museum og Anneberg Vandrerhjem.
Ku du tænke dig en stenvæg hjemme hos dig selv kan du se Abelonas noget nemmere løsninger.
Kampesten: Fieldstone
Teglsten muret i Kochs forbandt, solbænk og kyklop sokkel i nordisk granit .
Sirligt bearbejdet kampesten i smukt kyklop forbandt